Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 2 aug 2017 / 15:02 uur

FOX livestreamt man die van brug af wil springen

De Amerikaanse nieuwszender FOX doet woensdag een wel heel bijzondere livestream. De zender zendt minutenlang beelden uit van een man die op het punt staat van een metershoge brug af te springen.

„De politie probeert een man die aan de brugreling hangt over te halen om terug te stappen", is het vastgezette commentaar onder de livestream op Facebook. Bijna zestigduizend mensen volgen de beelden van de man die aan de waterkant van de metershoge Verrazano Narrows Bridge in New York hangt. Te zien is dat een heel peloton aan brandweerlieden en politieagenten zijn uitgerukt om de man te helpen.

https://www.facebook.com/FOX5NY/videos/10155789300121320/

Duizenden mensen reageren onder de livestream met steunbetuigingen aan de man en de wens dat hij niet springt. „Kom terug over die rand. Het wordt beter!", „Niet lachen of oordelen. Je weet niet wat er in zijn leven aan de gang is", en „Bid voor hem!" is zomaar een greep uit de reacties van de duizenden kijkers. Ook wordt fel afgegeven op mensen die lacherig op de video reageren.

Waarom livestreamen?

Buiten de steunbetuigingen aan de man, vraagt menig persoon zich af waarom FOX de levensbedreigende situatie livestreamt. „Rapporteer deze video", schrijft een kijker. „Een mogelijke zelfmoord zou niet moeten worden gelivestreamd! Ik zou geen familielid willen verliezen en dat op Facebook terugzien of andere mensen triggeren dit ook te doen!"

https://twitter.com/CumradeJuicebox/status/892759633168879617

https://twitter.com/iamdjzrex/status/892759486968057858

https://twitter.com/Bagelnoob/status/892759294000717824

FOX heeft het vastgezette bericht bovenaan de livestream na enige tijd aangepast naar tekst met onder andere een hulplijn en informatie voor mensen die ook kampen met suïcidale gedachten. „Als jij of een geliefde van jou suïcidale neigingen heeft, bel dan de National Suicide Prevention Lifeline", vermeldt het bericht met daarbij de benodigde informatie.

Zelfverminking

In mei kwam Facebook zelf in opspraak, omdat bleek dat gebruikers van Facebook pogingen tot zelfverminking mogen livestreamen op het sociale medium. Dat bleek uit geheime regels en richtlijnen voor het modereren van berichten op het medium waarover The Guardian heeft geschreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FOX livestreamt man die van brug af wil springen
Sluiten