Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 27 aug 2017 / 11:20 uur

Familie ernstig ziek na plukken giftige paddenstoel

Wat een gezellige familiedag had moeten worden is geëindigd in een drama. Een Duitse familie was paddenstoelen aan het plukken in een bos in de buurt van Frankfurt, maar ze hadden geen idee dat ze te maken hadden met één van de giftigste paddenstoelen ter wereld. De artsen proberen het leven van de vader en drie kinderen te redden.

De groene knolamaniet is één van de giftigste paddenstoelen ter wereld, in het Engels heeft de paddenstoel de bijnaam ‘death angel’ of ‘death cap’. Een kleine hoeveelheid – 30-50 gram – van deze paddenstoel kan dodelijk zijn door vergiftiging van de lever.

Levertransplantatie

De eerste symptomen zijn vaak buitengewoon hevige buikpijn (darmkrampen), braken en diarree. Het gif van de paddenstoel brengt ernstige schade toe aan de lever en nieren. Vaak is een levertransplantatie noodzakelijk.

De plaats waar de familie de paddenstoel gevonden had, is gecontroleerd door de autoriteiten. Verder zijn er geen groene knolamaniet meer aangetroffen, dit meldt de Welt.

De giftige groene knolamaniet komt meestal voor in loofbossen en dan vooral onder eiken, beuken, hazelaars en kastanjebomen. Hij komt voornamelijk voor van juli tot oktober.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Familie ernstig ziek na plukken giftige paddenstoel
Sluiten