Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Duitse supermarkt leegt de schappen tegen racisme

Heb je je weleens afgevraagd hoe de schappen in je supermarkt eruitzien als er alleen nog producten uit eigen land in te vinden zijn? Een Duitse winkel besloot het eens uit te proberen. En het werd, zacht uitgedrukt, een stuk leger in de gangpaden.

De supermarkt in Hamburg begon de actie zaterdag om een standpunt te maken tegen racisme en voor het belang van integratie.

Een andere boodschap

Wie zaterdag door de winkelpaden van de Edeka liep, had niet veel te kiezen. Geen olijfje voor bij de borrel, amper kaas, een karige saladebar: alleen Duitste artikelen in de stellingen. Bij de paden waren teksten te lezen die het integratie-standpunt van de super duidelijk maakten. ‘Dit schap is vrij saai zonder variatie’ en ‘zo leeg is een schap zonder buitenlanders’ waren een paar van de boodschappen.

Op sociale media werden massaal foto’s en video’s gedeeld door verbaasde klanten die met een nagenoeg leeg mandje door de uitgestorven winkel moesten. Maar niet iedereen kon de actie waarderen. Twittergebruiker Holger Krupp doet de supermarkt ineens veel aan Cuba denken en Facebookgebruiker Manuel Seemann schrijft onder een post dat hij denkt dat het statement vooral schadelijk is voor de economie. Anderen laten weten dat de actie goed laat zien hoe belangrijk het is dat supermarkten meer lokale spullen verkopen: dan zouden de schappen een stuk voller zijn.

https://www.facebook.com/WeisseRoseGemeinschaft/posts/1472777822813451

Geslaagde actie of niet, in elk geval konden de Duitste shoppers de volgende dag weer gewoon hun mandje inladen met buitenlandse producten.

Wat vind jij van het statement van de winkel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Duitse supermarkt leegt de schappen tegen racisme
Sluiten