Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

CDA Eindhoven: Te weinig Noord-Brabant in Madurodam

Madurodam bestaat dit jaar 65 jaar en dus besloot de CDA-fractie Eindhoven maar eens op bezoek te gaan in ons mini-landje. De partijleden kwamen echter tot een opvallende conclusie: er is helemaal niets uit de regio Zuidoost-Brabant in Madurodam.

Verdwenen

Nog niet heel lang geleden was de regio best aardig vertegenwoordigd. Inmiddels is Eindhoven Centraal vervangen door het vernieuwde Utrecht Centraal, terwijl het Evoluon in 2012 werd gesloopt en net zoals de kubuswoningen in Helmond.

Raadslid Christo Weijs wil dat Zuidoost-Brabant beter uit de verf komt in Madurodam en vindt dat ook de rest van de provincie meer aan het bod mag komen. „De Marsfabrieken in Veghel, de Sint-Jan in Den Bosch en het Textielmuseum in Tilburg. Dan heb je het wel zo’n beetje gehad”, zo luidt zijn conclusie tegenover het Eindhovens Dagblad.

En dat is compleet onterecht, stelt Weijs. „Kijk naar de technologische prestaties van ASML, Philips en DAF of de sportieve prestaties van zwemmers die hun baantjes trekken in het Pieter van den Hoogenband zwembad. Prestaties die bij de inrichters van het park blijkbaar onbekend zijn. Die kijken vooral naar de regio Amsterdam en Rotterdam."

Philips Stadion

Overigens staat er wel een Eindhovens gebouw in Madurodam, maar dat is niet helemaal goed te herkennen. Sowieso gaat het om een oud model, maar omdat Madurodam geen clubvoorkeur wil bekennen, ontbreken een paar element en kleuren op het Philips Stadion.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
CDA Eindhoven: Te weinig Noord-Brabant in Madurodam
Sluiten