Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 15 aug 2017

Bijzondere spierwitte eland gespot

In het zuiden van Zweden loopt al een tijdje een unieke witte eland rond. De witte eland laat zich niet vaak zien, maar een paar dagen terug lukte het een Zweedse wandelaar toch om het dier te filmen.

Geen albino’s

De witte eland schijnt al sinds zijn geboorte in dezelfde streek te wonen en de bewoners in de regio zien het dier regelmatig voorbij huppelen. De Zweedse Hans Nilsson had geluk en zag het dier tijdens een wandeling. „Eindelijk was het mijn beurt om de eland te ontmoeten”, schreef de man op Facebook.

To use this video in a commercial player or in broadcasts, please email licensing@storyful.comVit älgtjur i västra Värmland den 11 augusti 2017.För mer information om turism i Eda kontakta:For more information about outdoor avtivities in Eda contact:Morokulien Turistcenter +46 (0)571 283 70 www.visiteda.se

Gepostet von Hans Nilsson am Freitag, 11. August 2017

Witte elanden zijn geen albino’s, hun vacht wordt wit door een genetische mutatie. Naar schatting zouden er ongeveer 100 witte elanden leven in Zweden.

Kvällsmat bredvid landsvägen den 10 augusti 2017.

Gepostet von Hans Nilsson am Donnerstag, 10. August 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bijzondere spierwitte eland gespot
Sluiten