Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 26 aug 2017 / 09:30 uur

Baudet royeert partij-infiltrant van de NVU

Binnen de politieke partij Forum voor Democratie (FVD) is een lid geroyeerd. Het lid zou namelijk ook actief een lidmaatschap hebben bij de extreemrechtse partij Nederlandse Volks-Unie (NVU). FVD typeert hem bovendien als een infiltrant.

„Het betreffende lid heeft FVD in maart 2017 aangeboden om te helpen met het organiseren van een verkiezingsbijeenkomst in Badhoevedorp. De mail- en appwisseling over deze bijeenkomst blijkt rechtstreeks in handen te zijn gespeeld van Constant Kusters van de NVU. Het doel van deze actie was kennelijk het aantonen van vermeende ‘banden’ tussen FVD en de NVU", zo schrijft de politieke partij op haar website.

Banden zijn er niet

„Deze banden zijn er echter niet", zo benadrukt de partij. „FVD was niet bekend met het NVU-lidmaatschap van de desbetreffende vrijwilliger aangezien het desbetreffende lid zijn lidmaatschap van de NVU voor FVD verborgen heeft gehouden. Overigens is Constant Kusters van de NVU nooit lid geweest van FVD en mocht hij zich aanmelden als lid, dan zal het bestuur van FVD Kusters niet als lid van FVD accepteren."

„FVD is niet gediend van banden, van welke aard dan ook, met de NVU en het partijbestuur heeft dan ook vandaag besloten het betreffende lid – wegens het op onredelijke wijze benadelen van de partij – volgens de geldende statutaire procedures te royeren als lid van Forum voor Democratie", aldus FVD.

Enorme opmars

FVD is bezig aan een ongekende opmars in populariteit. Hoewel Thierry Baudet de partij vorig jaar pas oprichtte kwam deze afgelopen maart wel al met twee zetels in de Tweede Kamer. Maar in de meest recente peilingen staat FVD doorgaans al op zes of zeven zetels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Baudet royeert partij-infiltrant van de NVU
Sluiten