D. van Aken
D. van Aken Nieuws 21 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Auto rijdt in op mensen bij bushokjes in Marseille

Update 13.00 uur: De man die inreed op twee bushokjes in Marseille deed dat op twee verschillende plekken in de Zuid-Franse havenstad. Eerst reed hij tegen een bushalte in het dertiende arrondissement in het noordelijke deel van de stad. Een uur later ramde hij een tweede bushokje in het elfde arrondissement enkele kilometers zuidelijker. Dat zei een politiewoordvoerder, die daarmee eerdere berichten tegensprak dat de man in Vieux-Port (Oude Haven) tegen twee bushaltes was gereden.

De bestuurder is wel aangehouden in Vieux-Port. Hij kon daar worden opgepakt dankzij een getuige die het nummerbord van de auto aan de politie had doorgegeven. Volgens Franse media was het voertuig een witte bestelauto, een Renault Master.

De Franse autoriteiten zien vooralsnog geen aanleiding om de zaak in handen te geven van de aanklager voor antiterrorisme.

——-

Een auto is maandagochtend ingereden op twee bushokjes in de Franse stad Marseille. Daardoor is een 42-jarige vrouw om het leven gekomen en een andere vrouw gewond geraakt. De chauffeur is aangehouden.

Opzet?

De politie heeft mensen gevraagd uit de buurt te blijven van het incident. Het is namelijk nog niet bekend of de automobilist met opzet of per ongeluk op de bushokjes is ingereden.

Het incident had plaats in de wijk Vieux-Port (Oude Haven). Dat is het toeristische centrum van Marseille.

Volgens Franse media is de aangehouden automobilist een 35-jarige man. Hij zou eerder met de politie in aanraking zijn geweest en psychische problemen hebben gehad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Auto rijdt in op mensen bij bushokjes in Marseille
Sluiten