Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 aug 2017

Acht doden bij klimongelukken Oostenrijk en Italië

Er zijn zondag vijf klimmers om het leven gekomen bij een klimongeluk bij Krimml in de Oostenrijkse Alpen. Nog een klimmer raakte zwaargewond. Ook in de Italiaanse Alpen ging het mis: daar verongelukten drie bergbeklimmers en raakten er zes gewond.

De zes klimmers in Oostenrijk waren bezig met een klim naar de 3200 meter hoge Gabler-berg bij Krimml, ten oosten van Innsbruck. De officiële oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat het touw waarmee de klimmers gezekerd waren, is geknapt.

Er werden vijf reddingshelikopters naar het gebied gestuurd voor een reddingsoperatie. De nationaliteit van de slachtoffers wordt nog onderzocht.

Ook ongeluk in Italië

In Italië is al zeker dat de drie klimmers door het knappen van het veiligheidskoord naar beneden vielen. Twee van hen waren op slag dood, de derde klimmer overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De klimmers zijn van Italiaanse nationaliteit en beklommen de 3553 meter hoge berg Presanella.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Acht doden bij klimongelukken Oostenrijk en Italië
Sluiten