Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Aboutaleb verdedigt afgelasten concert om dreiging

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb verdedigt het besluit het optreden van de Amerikaanse band Allah-Las af te gelasten. Hij staat er nog altijd achter, zei hij zaterdag in radioprogramma Kamerbreed. Naderhand rees de vraag of terroristen het inderdaad op het concert hadden voorzien of dat van echt gevaar geen sprake was.

„Je kunt niet zeggen dat er niets aan de hand was”, aldus Aboutaleb. ,,Het onderzoek loopt nog.” Hij wijst erop dat een Brabantse jongeman, die is opgepakt omdat hij volgens ingewijden een dreigend Telegram-bericht over het optreden had verstuurd, nog altijd vastzit. „Dat gebeurt niet als er niets aan de hand is.”

Spaanse politie

Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam sinds 2009, wijst erop dat er niet zomaar een burger alarm had geslagen, maar de Spaanse politie. De melding was heel gedetailleerd en maakte daardoor een serieuze indruk. Ook „was de band echt bang” en dan moet je je volgens hem afvragen of het concert nog wel kan slagen. Vervolgens vond de politie een Spaans bestelbusje met gasflessen en was de maat vol.

Aboutaleb heeft de band gevraagd alsnog in Rotterdam te komen optreden, maar dat gaat waarschijnlijk niet door. Een terugkeer naar de Maasstad zou niet in het tourschema passen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aboutaleb verdedigt afgelasten concert om dreiging
Sluiten