Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 aug 2017 / 09:50 uur

Aanval Turku behandeld als terroristische daad

In Turku gaat men uit van een terroristische daad na de steekpartij van vrijdagmiddag. Midden op straat in de Finse stad begon een man lukraak mensen neer te steken, hetgeen twee doden en acht gewonden tot gevolg had.

Beveiliging omhoog

De politie heeft aangegeven de zaak als een terroristische actie te behandelen. In heel het land is de beveiliging dan ook opgeschroefd. Er loopt extra politie op straat en ook op de treinstations en de luchthaven van Helsinki worden extra controles uitgevoerd.

De misdaad werd gepleegd door een achttienjarige jongen van Marokkaanse komaf. Hij kon uiteindelijk door de politie worden aangehouden, nadat hij in zijn been was geschoten. Daarvoor had hij dus al twee dodelijk slachtoffers gemaakt, beide Fins. Onder de gewonden zaten twee Zweden en een Italiaan.

De Finse politie heeft vervolgens vrijdagavond een inval gedaan in een appartement, waarbij meerdere arrestaties zijn gepleegd. De inval houdt verband met de aanval eerder op de dag, maar wat er link precies is, is vooralsnog onduidelijk.

Herdacht

In Turku wordt er gerouwd om de aanslag. Op de plek van de aanval zijn inmiddels bloemen neergelegd en in de Evangelisch-Lutherse kathedraal werd een herdenking gehouden in het bijzijn van de Finse president en nationale vertegenwoordigers van andere religies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aanval Turku behandeld als terroristische daad
Sluiten