Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 18 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Groep uit Alcanar pleegde aanslag Barcelona

Een groep van acht tot elf mensen is verantwoordelijk voor de twee aanslagen in Barcelona en Cambrils, zo meldt de Spaanse politie vrijdag. Vier verdachten zijn aangehouden en vijf leden zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie in Cambrils doodgeschoten.

De politie maakte bekend dat de aangehouden leden van de bende tussen 21 en 34 jaar oud zijn. Drie komen uit Marokko en één uit Spanje. De bende zou vanuit de plaats Alcanar, ten zuiden van Barcelona de aanslagen hebben voorbereid. Dat is ook de plaats waar eerder deze week een explosie in een huis werd gehoord.

De woning in Alcanar waar de groep explosieven zou hebben gemaakt en waar er woensdag een explosie plaatsvond.

Op de vlucht

Een van de verdachten zou de Marokkaanse Moussa Oukabir zijn. De politie is volgens de Spaanse media met man en macht naar de 18-jarige op zoek. Hij wordt ervan verdacht de chauffeur te zijn van het busje dat donderdag over de Ramblas zigzagde. Bij die terreurdaad, die is opgeëist door IS, vielen volgens de laatste berichten dertien doden en meer dan honderd gewonden. Hij zou na de aanslag zijn uitgestapt en zijn gevlucht.

Sindsdien ontbreekt van Moussa ieder spoor. Zijn broer, de 28-jarige Driss Oukabir, werd donderdag wel opgepakt. Het busje dat bij de aanslag op de Ramblas werd gebruikt, stond op zijn naam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Groep uit Alcanar pleegde aanslag Barcelona
Sluiten