Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 31 jul 2017

Zo beroven criminelen rijdende vrachtauto’s

De Nederlandse politie heeft vijf Roemenen opgepakt die ervan worden verdacht rijdende vrachtwagens leeg te roven. De vijf mannen werden afgelopen weekend op een vakantiepark in Otterlo gepakt, meldt De Telegraaf.

Op de snelweg

Het zijn spectaculaire berovingen, die zo in zijn werk gaan: de vrachtwagens rijden op de snelweg, waarna meerdere auto’s om de vrachtwagen heen gaan rijden. Eén van de auto’s komt vlak achter de vrachtauto rijden, de andere auto’s houden ander verkeer op afstand.

In de auto die vlak achter de vrachtwagen rijdt, klimt één van de daders via een dakraam op de motorkap. Met een slijptol wordt de deur van de nog altijd rijdende vrachtwagen opengebroken. Daarop wordt de buit, bijvoorbeeld iPhones, overgeladen in de auto’s die om de vrachtauto heen rijden. De chauffeurs van de vrachtwagens hebben vaak niets in de gaten.

Bekijk hieronder beelden van zo’n beroving:

Ook in Nederland

De methode wordt al langer gebruikt in Roemenië en Duitsland, maar afgelopen jaar zijn ook in Nederland zulke berovingen gepleegd. Het zou gaan om zeker zes gevallen.

Bij de arrestatie van de vijf Roemenen werd een lading iPhones gevonden, die bij elkaar een half miljoen euro waard zouden zijn. Ook is een auto in beslag genomen die speciaal zijn bewerkt voor de overvallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zo beroven criminelen rijdende vrachtauto’s
Sluiten