Dave van Aken
Dave van Aken Nieuws 27 jul 2017

Waterpolitie deelt geen bekeuringen uit deze zomer

De waterpolitie stopt vanaf vandaag tot eind augustus met het uitdelen van bekeuringen. Dit is het gevolg van een hoogoplopend conflict met de korpsleiding. Het bonnenboekje wordt dus de rest van de zomer opgeborgen.

Tekort

De waterpolitie voert al maanden actie vanwege een oplopend conflict met de korpsleiding. De dienst zegt te kampen met een tekort aan personeel. “Boten die wel varen hebben vaak geen ondersteuning. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties”, zegt bestuurslid Albert Springer van politievakbond NPB tegen het AD.

Langzaam-vaaracties

Samen met politievakbonden ACP en ANPV is de NPB al maanden in gesprek met korpschef Erik Akerboom over verbetering bij de waterpolitie. De drie politievakbonden waarschuwen in een brief aan korpschef Erik Akerboom ook voor meer acties. "We denken aan langzaam-vaaracties, of het doorzoeken van veerboten op drugs."

In een zomermaand deelt de waterpolitie normaal zo’n duizend bonnen uit voor te hard varen, huftergedrag op het water of het veroorzaken van gevaarlijke situaties. De politie treedt alleen nog in noodsituaties en bij excessen op. De rest van de overtreders komt er vanaf met een waarschuwing.

Je kan deze zomer dus iets meer gas geven op het water. Maar het blijft wel oppassen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Waterpolitie deelt geen bekeuringen uit deze zomer
Sluiten