Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 18 jul 2017 / 17:55 uur

Vrouw probeert schuld Anderzorg in natura te betalen

Wanneer je een schuld niet kunt betalen, kom je in een lastige situatie terecht. Dat deze situatie maakt dat je vreemde dingen kunt gaan doen, blijkt wel uit het nieuws over een vrouw die haar openstaande schuld bij zorgverzekeraar Anderzorg probeerde te betalen in natura.

De vrouw bood aan de schuld te betalen door te koken, een tuin aan te leggen of een workshop te geven, maar dat werd haar niet in dank afgenomen. Anderzorg daagde de vrouw voor de rechter, zo ontdekte financieel magazine Amweb.

Geen inkomsten

De zorgverzekeraar had de vrouw een boete gegeven omdat ze ook na meerdere aanmaningen haar zorgpremie niet betaalde. Anderzorg had hiervoor kosten gemaakt bij een incassobureau, die zij op hun klant verhaalde.

De vrouw weigerde in eerste instantie te betalen, totdat Anderzorg overging tot dagvaarding. Naar aanleiding daarvan betaalde de vrouw een deel van haar boete: van het totale bedrag van 48,40 euro maakte zij 30 euro over. Zij kon de rest van het bedrag naar eigen zeggen niet betalen omdat ze geen inkomsten had. Ze zou in Griekenland zijn geweest en deed daar vrijwilligerswerk.

Duur grapje

Ter compensatie was zij wel bereid om de rekening in natura te betalen, door bijvoorbeeld voor de medewerkers van Anderzorg te koken.

De rechtszaak werd uiteindelijk een duur grapje: de rechter sommeerde de vrouw om het openstaande bedrag alsnog te betalen. Maar door de verloren rechtszaak komen daar ook nog eens de proceskosten van 248 euro bovenop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw probeert schuld Anderzorg in natura te betalen
Sluiten