Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 24 jul 2017 / 08:50 uur

Vrouw helpt dochter na ongeluk en wordt aangereden

In het Belgische Geel vond afgelopen weekend een bizar ongeluk plaats. Of liever gezegd: twee ongelukken. Een 48-jarige vrouw ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, nadat ze werd aangereden door een dronken vrouw die eerder haar dochter had aangereden, meldt Het Laatste Nieuws.

De bestuurster was op de vlucht geslagen, nadat ze een stelletje van achteren had aangereden. De jonge vrouw achter het stuur van de aangereden auto bleef ongedeerd, maar was wel heel erg geschrokken. Ze beschikt nog niet heel lang over haar rijbewijs en belde in paniek haar moeder Lieve Vervoort.

Gevarendriehoek

Samen met haar man Ludwig stapte zij in de auto naar de plek van het ongeval. De schade aan de auto bleek heel erg mee te vallen, maar de moeder wilde in afwachting van de politie voor de zekerheid toch een gevarendriehoek op de weg zetten.

De vrouw die in eerste instantie was doorgereden, had blijkbaar spijt van haar daad, want ze kwam een half uur later met hoge snelheid terugrijden. Op het moment dat Lieve Vervoort in de kofferbak naar de gevarendriehoek zocht, knalde de dronken vrouw voor de tweede keer die avond op de auto van de dochter.

Beide benen van de vrouw waren direct verbrijzeld en moesten geamputeerd worden. Ze heeft ook nog een gebroken arm en ze wordt kunstmatig in coma gehouden. Volgens de doktoren zal ze het ongeluk overleven.

Drie jaar cel

De dader werd direct gearresteerd. Onder strikte voorwaarden werd ze snel weer op vrije voeten gesteld. Ze mocht 21 uur haar woning niet verlaten en kreeg ze een alcohol- en een rijverbod. Later zal ze voor de politierechter verschijnen. Ze riskeert een celstraf van maximaal drie jaar en een boete van 5.000 euro.

Reageer op artikel:
Vrouw helpt dochter na ongeluk en wordt aangereden
Sluiten