Metro
Metro Nieuws 19 jul 2017 / 16:31 uur

Vierdaagseloper komt dag goed door ondanks hitte

Het was van tevoren even spannend, maar de ruim 41.000 Vierdaagselopers zijn de tropisch warme tweede dag van het evenement goed doorgekomen. Dat was de indruk van de medische dienst van het evenement en het Rode Kruis vlak voordat woensdag om 17.00 uur de finishbureaus in Nijmegen sloten.

Duizenden blaren

Een enkele wandelaar moest met een ambulance van het parcours worden gehaald. Twee van hen hadden last van een voedselvergiftiging, vertelt Vierdaagse-arts Ernst-Paul van Etten. Voor zover bekend was de hitte in geen van de gevallen de directe oorzaak. Vanwege het warme weer waren er extra hulpverleners ingezet, maar het is erg rustig gebleven, aldus Van Etten en het Rode Kruis. De temperatuur in Nijmegen steeg woensdag tot 32 graden.

Hoewel deelnemers van de warmte weinig last ondervonden, behandelde het Rode Kruis woensdag overdag wel 780 blaren. De verwachting is dat er ‘s avonds nog veel meer zullen volgen. De wandeling op de eerste dag was goed voor ruim 2800 blaren bij de deelnemers.

Plaknacht

De Vierdaagseweerman verwacht dat de wandelaars donderdag een moeilijke start zullen krijgen. „Het wordt een plaknacht waardoor ze slecht slapen”, voorspelt hij. „Rond de start kan het regenen met misschien onweer en een luchtvochtigheid van 90 procent.” Het blijft donderdag de rest van de dag halfbewolkt en de temperatuur ligt ‘s middags rond de 25 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vierdaagseloper komt dag goed door ondanks hitte
Sluiten