Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 2 jul 2017 / 15:15 uur

Vader weigert ‘vakantieboete’ voor kind te betalen

Met de hele familie op vakantie kan qua schema nogal een pittige opgave worden, vooral omdat kinderen gebonden zijn aan schoolvakanties. Dat vond de vader van een 7-jarig meisje uit Groot-Brittannië dan ook een onmogelijke opgave. Hij nam zijn dochter mee op reis buiten de schoolvakantie om, weigerde de boete die hij kreeg opgelegd te betalen en spande een rechtszaak aan. Die rechtszaak won hij, voor de derde keer.

Principe

Jon Platt denkt er niet over om de boete van 120 pond die hij kreeg opgelegd van The Isle of Wight raad te betalen. Hij kreeg deze fikse boete omdat hij zonder toestemming zijn 6-jarige dochtertje meenam op familietrip naar Walt Disney World, Florida. Platt spande een rechtszaak aan en vond het geen probleem dat hij mogelijk bijna 13 duizend pond aan juridische kosten kwijt zou zijn. „De prijs van de vakantie maakte niet uit, het gaat om het principe”, aldus Platt in Good Morning Britain.

Wet

„Ik probeer al tien jaar om een manier te vinden waarop we met de hele familie weg kunnen. Uiteindelijk konden er vijftien mensen mee. De prijs was hetzelfde geweest als we bijvoorbeeld een week eerder hadden gevlogen.”
Om het geld is het Platt dus niet te doen. Hij vindt dat de wet die ervoor gezorgd heeft dat hij de boete kreeg niet oké is. Die wet vereist dat ouders ervoor zorgen dat hun kinderen ‘geregeld’ naar school gaan. Pratt stelt dat die wet hem dus niet beperkt om zijn kind mee te nemen op vakantie buiten de reguliere schoolvakanties.

Geen misdaad

Platt zegt dat hij geen misdaad begaan heeft en dat hij daarom niet wil te betalen. Het is niet de eerste keer dat de vader deze maas in de wet gebruikt om zijn dochtertje mee op reis te nemen. Hij kreeg eerder al boetes voor het meenemen van zijn kind naar Disneyland Parijs en naar Lapland tijdens de kerstdagen. Ook toen kreeg Platt boetes opgelegd van de Isle of Wight raad die hij uiteindelijk niet hoefde te betalen.

De Isle of Wight Raad heeft de regering gevraagd om opheldering omtrent de wet. Op Twitter krijgt Platt veel steun.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vader weigert ‘vakantieboete’ voor kind te betalen
Sluiten