Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 28 jul 2017 / 14:00 uur

Tv-avond: Wie is het brein achter de dromerige zalm?

Of er nog iets op tv is deze vrijdagavond? Zeker wel! Metro selecteert iedere dag de drie leukste, beste of apartste programma’s die je zeker moet gaan zien. Of later terugkijken natuurlijk.

Casa Kroes blijkt ingewikkeld

Lekker loeren bij de BN’ers thuis. Het kan deze zomer in het gezellige Wie doet de afwas? op RTL 4. Elke dag gaat hetzelfde groepje onbekende Nederlanders eten bij een bekende Nederlander. Die BN’er houdt zich echter schuil in de keuken en aan de ON’ers de taak om te raden van wie het huis is. Hebben ze het fout, dan moeten ze afwassen, maar raden ze het wel, dan moet de BN’er met de handjes in het sop. Ontsnapt Wolter Kroes vanavond aan een rondje wassen en drogen in zijn casa Kroes?

Waar en wanneer: 20.00 uur op RTL 4

Zoea kal ich meistal neet

In de film Hemel op Aarde spreken Jeroen van Koningsbrugge en Lies Visschedijk Limburgs. Tenminste, dat is wat er gezegd wordt, maar aangezien ondergetekende geen Limburgs spreekt, is het een raadsel of ze het een beetje goed doen. De film gaat in elk geval van over de 13-jarige, diepgelovige Bart, de zoon van het door Jeroen en Lies gespeelde stel. Hij wordt verliefd op een ongelovig meisje en dat heeft natuurlijk alle gevolgen van dien. (oh, en de kop van dit stukje betekent: Zo praat ik meestal niet).

Waar en wanneer: 20.30 uur op NPO 3

Rotjeknor in de hoofdrol

In navolging van Flikken Maastricht, startte de AVROTROS alweer twee jaar geleden met de Rotterdamse variant op de politiereeks: Flikken Rotterdam. Het eerste seizoen was een groot succes en een twee seizoen is al in aantocht. De eerste reeks wordt momenteel herhaald op NPO 1, en in aanloop naar dat seizoen liep Metro een ochtendje mee op de set. Bekijk hieronder hoe Huub Stapel, Mark van Eeuwen en de rest verliefd werden op de mooie havenstad.

Waar en wanneer: 20.30 uur op NPO 1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tv-avond: Wie is het brein achter de dromerige zalm?
Sluiten