Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 31 jul 2017 / 20:17 uur

Trump’s Scaramucci óók op zoek naar nieuwe baan

Maar liefst tien hele dagen zat hij op de stoel van communicatiedirecteur binnen de staf van de Amerikaanse president Trump: Anthony Scaramucci. Daar is maandagavond abrupt een einde aan gekomen, want Trump heeft de rijke financier uit zijn positie gezet.

Het Witte Huis maakte maandagavond bekend dat Scaramucci vertrekt zodat de nieuwe stafchef John Kelly met ‘een schone lei’ kan beginnen en zijn eigen team kan opbouwen.

Omstreden aanstelling

Dat Scaramucci anderhalve week geleden werd aangesteld, deed al een hoop stof opwaaien. Zo was de voormalige woordvoerder Sean Spicer het daar totaal niet mee eens: hij vertrok. Ook stafchef Reince Priebus zag de samenwerking niet zitten, hij werd in een paar interviews afgemaakt door Scaramucci. Priebus werd door hem ‘een verneukte paranoïde schizofreen’ genoemd. Niet zo gek dus dat daarna ook Priebus uit het Witte Huis vertrok.

Of Scaramucci een andere functie gaat bekleden of al zijn biezen moet pakken, is nog niet bekend. De lijst met belangrijke functionarissen die afscheid namen van Trump, die wij vandaag opstelden, wordt in elk geval langer en langer.

Reageer op artikel:
Trump’s Scaramucci óók op zoek naar nieuwe baan
Sluiten