Metro
Metro Nieuws 7 jul 2017 / 08:23 uur

Tijn (6) van nagellakactie overleden

De 6-jarige Tijn Kolsteren is overleden aan hersenstamkanker. Hij werd bekend door zijn nagellakactie bij Serious Request van 3FM.

Nagellak

Tijn begon zijn eigen nagellak-lijn om geld in te zamelen voor de bestrijding van hersenstamkanker. Donderdag werd nog bekendgemaakt dat zijn doel om 1 miljoen euro op te halen is bereikt.

In 2016 werd Tijn een BN’er toen hij tijdens Serious Request 2,5 miljoen euro bij elkaar wist te lakken. Later begon hij zijn eigen nagellak-lijn, met vier van zijn favoriete kleuren. Hij wilde daarmee 1 miljoen euro ophalen. Dat streefbedrag werd donderdag bereikt.

Stichting Semmy

De opbrengst gaat naar Stichting Semmy. Die stichting probeert een nieuwe behandelmethode naar Nederland te halen, waarmee kinderen met hersenstamkanker in de toekomst mogelijk beter geholpen kunnen worden.

3FM wenst de naasten van Tijn op de website veel sterkte, moed en kracht: „Tijdens 3FM Serious Request in Breda hebben we Tijn mogen leren kennen als een lief en speels mannetje met een bijzonder warm hart. Hij meldde zich, samen met zijn vader, bij de brievenbus van het Glazen Huis met een bijzonder groot gebaar. Met zijn ongekende en vertederende enthousiasme, onschuld en onzelfzuchtigheid inspireerde hij miljoenen mensen om in actie te komen en samen een verschil te maken. Hij zette Nederland in beweging en bracht letterlijk het hele land bij elkaar. Met zijn nagellak-actie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was.”

Het bericht op de website van de radiozender eindigt met de woorden: „Je bent een voorbeeld voor ons allemaal. Je bent een held, een jongen. Je bent een eeuwig mooi verhaal.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tijn (6) van nagellakactie overleden
Sluiten