Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 31 jul 2017 / 07:38 uur

Tekort buschauffeurs: rijdt jouw lijn straks nog?

Busreizigers krijgen binnenkort mogelijk last van het grote tekort aan buschauffeurs. Connexxion, de grootste vervoerder van het land, waarschuwt tegen de NOS dat sommige buslijnen binnenkort stil kunnen vallen omdat er niet genoeg chauffeurs zijn. Ook Arriva ziet in sommige regio’s, met name in Zuid-Holland en het zuiden van Nederland, een flink tekort aan chauffeurs.

Op dit moment kunnen alle bussen nog blijven rijden, Maar volgens de vervoerders moeten er snel maatregelen genomen worden om te voorkomen dat sommige lijnen stilvallen, omdat de komende jaren veel chauffeurs met pensioen gaat.

18-jarigen achter het stuur

De minimumleeftijd van chauffeurs wordt al verlaagd, van 21 naar 18 jaar. Maar de komende jaren moeten er elk jaar 400 extra buschauffeurs worden aangenomen. En er is weinig nieuwe aanwas, omdat het beroep niet populair is en omdat veel jongeren niet over de goede papieren beschikken.

Je hebt natuurlijk een groot rijbewijs nodig om een bus te mogen besturen. Veel van de huidige buschauffeurs hebben dat tijdens hun dienstplicht gedaan. Maar de meeste jongeren hebben zo’n rijbewijs niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tekort buschauffeurs: rijdt jouw lijn straks nog?
Sluiten