Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 4 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Restaurant voor mensen met maagverkleining

Een restaurant in Erp heeft een bijzonder menu: het serveert gerechten die zijn aangepast op mensen met een maagverkleining. „Ik wil dat patiënten over een drempel heen komen en gewoon lekker een avondje uit eten kunnen gaan”, vertelt de eigenaar van Het Tramstation aan Metro.

Eigenaar Petra van Zutphen heeft zelf in 2013 een maagverkleining ondergaan, en kent dus als geen ander de problemen waar patiënten tegenaan lopen. „Vaak durven mensen met een maagverkleining er niet over te praten. Andere tafelgenoten weten het wellicht wel, maar denken daar niet aan tijdens een avondje uit eten.”

Buiten de deur eten kan dan een vervelende ervaring worden. „Als ik uit eten ga, loop ik tegen problemen aan: je kunt niet zoveel gerechten op als je tafelgenoten, en dat is voor hen dus best ongezellig omdat je sneller klaar bent met eten. Vaak neem je dan een voorgerecht als hoofdgerecht, en ook dessert lukt niet altijd meer. De opties voor kleinere porties zijn vaak gelimiteerd tot een kindermenu.”

Kleinere porties

Om mensen met een maagverkleining toch een fijne avond te bezorgen, heeft het restaurant een speciaal menu gecreëerd. „Zodra ik merk dat gasten een maagverkleining hebben gehad, ga ik naar de tafel om aan hen te vragen wat ze kunnen verdragen, want dat verschilt per persoon en is ook afhankelijk van hoelang geleden de operatie is.

Het restaurant let dan op verschillende punten, zoals dat de gast zijn drinken krijgt tussen de gerechten door, dat het eten goed verteerbaar is en de gerechten tegelijkertijd met die van de andere gasten worden geserveerd. „Als de hele tafel hetzelfde menu bestelt, zorgen wij ervoor dat voor de gast met een maagverkleining hetzelfde op tafel komt, maar dan in kleinere porties of eventueel gepureerd.”

Bedankt lieve gasten voor jullie stem wij zijn er trots op.

Gepostet von Brasserie Het Tramstation am Freitag, 16. Juni 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Restaurant voor mensen met maagverkleining
Sluiten