Metro
Metro Nieuws 21 jul 2017 / 17:31 uur

Sean Spicer weg als woordvoerder bij het Witte Huis

Sean Spicer is opgestapt als woordvoerder van het Witte Huis. Volgens The New York Times is hij het oneens met de beslissing van president Donald Trump om Anthony Scaramucci, een financier uit New York, als nieuwe communicatiedirecteur aan te stellen.

Trump vroeg Spicer na de benoeming van Scaramucci om aan te blijven, maar Spicer liet weten dat hij het niet eens was met de benoeming. De post van communicatiedirecteur was al vrij sinds het opstappen van Michael Dubke in mei. Spicer nam daarna zijn taken over, terwijl Sarah Sanders steeds vaker de woordvoering van het Witte Huis deed.

Problemen en vragen

Het Witte Huis heeft het niet makkelijk en kampt met vragen over onderzoeken van een speciale aanklager en het Congres naar Russische beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en mogelijke samenspanning tussen Moskou en het campagneteam van Trump. Ook de vervanging van Obamacare wil niet opschieten, terwijl de door Trump beloofde vernieuwing van de infrastructuur en de hervorming van het belastingstelsel op zich laten wachten.

Het leek er al langer op dat de Witte Huis-carrière van Sean Spicer aan zijn einde kwam want Sarah Sanders kwam steeds vaker opdraven als woordvoerder.

Omstreden uitspraken

Spicer haalde tijdens het woordvoerderschap vaak het nieuws door zijn opmerkelijke en ongelukkige uitspraken. In één van de eerste persmomenten -die vaak een ruzieachtige sfeer hadden- vond hij de berichtgeving over de inauguratie van Trump belachelijk, want het was volgens hem een grotere opkomst dan bij de inauguratie van Obama. Dit veelbesproken optreden werd nagedaan door Melissa McCarthy van het satirische programma Saturday Night Live. Dat Spicer uitgerekend door een vrouw werd nagespeeld, vond Trump al helemaal niets.

De band tussen Trump en Spicer was dan ook niet heel erg dik: de relatie verliep stroef. Spicer was tijdens de voorverkiezingen allesbehalve fan van Trump.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sean Spicer weg als woordvoerder bij het Witte Huis
Sluiten