Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Nieuws 26 jul 2017 / 09:24 uur

Schuilen voor de regen kost tieners 99 euro

De regen kwam maandag met bakken uit de hemel vallen. Ook in Almere. Dus wat doe je dan? Je gaat schuilen in een parkeergarage. Maar dat mag dus niet.

Op de bon

Daar kwam de zoon van Petra Onderwater ook achter. Hij schuilde met zijn vriendin voor de regen in de gemeentelijke parkeergarage in het centrum van Almere, maar werd op de bon geslingerd door handhavers. Het tweetal moet nu 99 euro dokken omdat zij ‘een publiekelijk toegankelijk portaal/telefooncel e.d. voor een daarvoor niet bestemd doel gebruiken.’

Onderwater gooide de bon boos op Twitter met daarbij de verduidelijking dat haar zoon en zijn vriendin daar niet mochten staan omdat ze geen auto hadden. „Jeugd mag niet hangen in parkeergarage, waar ik begrip voor heb”, twittert ze. „Maar een beetje coulance bij regen of eerst een waarschuwing kan toch ook?”

Boze reacties

Haar volgers reageerden boos en vol ongeloof. Het blijkt dat sommige gemeentes nogal doorslaan in hun ‘hangverbod’, want ook Rienk Andriessen reageerde op het bericht van Onderwater: „Mijn dochter idem, omdat ze in de AH Amersfoort schuilde náást de winkel onder een passage voor de regen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schuilen voor de regen kost tieners 99 euro
Sluiten