Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 31 jul 2017 / 17:25 uur

Schoolmeisje (14) overleeft zes dagen in wildernis

Het lijkt een scene uit een slechte horrorfilm: een meisje dat op pad gaat om bessen te plukken, maar dan hopeloos verdwaald raakt en tussen de beren en wolven belandt.

Helaas was het werkelijkheid voor de veertienjarige Yana Tamocheva uit Rusland. Haar ouders kunnen eindelijk opgelucht ademhalen en ’s nachts weer slapen, want hun dochter is weer terecht.

Afgelegen gebied in Siberië

Yana was met haar zusje en moeder op pad in een afgelegen taiga-gebied in de Krasnojarsk-regio in Siberië, een enorm bosgebied met voornamelijk naaldbomen. Volgens The Siberian Times was bessenplukken geen hobby van Yana, waardoor haar moeder en zus dachten dat de veertienjarige al naar huis was gegaan. Toen ze haar daar niet aantroffen, sloegen ze groot alarm.

Schoolmeisje (14) overleeft zes dagen in wildernis
Een taiga-gebied in Siberië. Foto: Colourbox

Hulpdiensten kamden een gebied van 700 vierkante kilometer zes dagen lang uit voordat ze met een opsporingshelikopter en drones gelukkig tekenen van het meisje vernomen.

Bessen en gras

Yana had de barre wildernis en regenstormen overleefd door bessen en gras te eten en zich koest te houden. Behalve een flink gewichtsverlies is het meisje wonder boven wonder helemaal gezond.

https://www.facebook.com/TheSiberianTimes/photos/pcb.1477722272284247/1477721915617616/?type=3&theater

Dat had ook heel anders kunnen aflopen, want een maand geleden raakte er ook een tiener verdwaald in het gebied: de 15-jarige Nikita Sosunkov. Op zijn levenloze lichaam werden volgens de Russische krant beten gevonden van wilde dieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schoolmeisje (14) overleeft zes dagen in wildernis
Sluiten