Metro
Metro Nieuws 19 jul 2017 / 06:32 uur

Ruimbagage afgelopen jaren flink duurder geworden

Terwijl de vliegtickets naar je favoriete bestemming steeds goedkoper lijken te worden, lijkt het erop dat je toch niet altijd veel goedkoper uit bent. Er zijn talloze verborgen kosten als je gaat vliegen. Eén van de grote kostenposten is het bedrag om je koffers te moeten inchecken.

Die tarieven worden namelijk steeds ondoorzichtiger, meldt De Telegraaf. Reizigers worden daar volgens de krant horendol van. De prijsverschillen voor het inchecken van koffers zijn enorm. De kosten zijn in drie jaar tijd bijna verdubbeld.

Verwarring

De krant maakt dat op uit een vergelijking van dertigtal luchtvaartmaatschappijen deze zomer. De maatschappijen die zijn vergeleken, vliegen vanaf Schiphol naar Europese en verre vakantiebestemmingen. Het onderzoek van Weflycheap.nl laat zien dat er voor de reiziger vaak geen touw aan is vast te knopen.

Deze zomervakantie is er nog meer veranderd dan alleen de hogere prijzen. Veel vakantievliegers hanteren variabele tarieven voor koffers die mee moeten in het ruim. „Bijvoorbeeld afhankelijk van de gevlogen afstand, de Europese bestemming en de vliegdag. Hoe verder en populairder hoe duurder”, aldus onderzoeker Eelko van Drongelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruimbagage afgelopen jaren flink duurder geworden
Sluiten