Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 12 jul 2017 / 10:34 uur

Politie voorkomt via Instagram zelfmoord meisje

Een politieagent die na het werk ’toevallig’ het Instagramaccount van zijn afdeling in Enschede nog even snel controleerde, heeft zo de zelfmoord van een jong meisje weten te voorkomen. Hij schrijft over deze heftige en emotionele gebeurtenis op Facebook.

Het meisje had via Instagram een privébericht gestuurd. „Wat gaan jullie doen als iemand zm gaat plegen?” En even later. „En als u niet weet wat zm betekent, dat is dus zelfmoord.”

Gepest

De agent deelt het bericht middels een screenshot met collega’s die zich bezighouden met social media. Zelf gaat hij in gesprek met het meisje. „Stukje bij beetje vertelt ze me dat het niet om een ander, maar om haarzelf gaat”, schrijft de agent. „Ze wordt al langere tijd gepest. Voor haar gevoel staat ze er helemaal alleen voor.”

Hij probeert erachter te komen wie ze is en waar ze woont, maar het meisje wil dit niet zeggen. „Heel omslachtig stel ik vragen. Probeer haar gerust te stellen en vraag wat ze wil worden later. Bij de politie of iets met paarden vertelt ze. Dan plotseling: „Als mijn telefoon weer 30% batterij heeft, ga ik weg. Ik wil dood.”

Gepostet von Politie Enschede am Dienstag, 11. Juli 2017

Inmiddels is de meldkamer van het Real Time Intelligence Center (RTIC) gebeld en die weet haar te traceren. Ze hebben een naam en adres. Twee collega’s van de agent gaan er met spoed heen. „In de tussentijd blijf ik met het meisje praten. Waar moet ik het over hebben? Hoe zorg ik ervoor dat ze het contact niet verbreekt? Is ze wel thuis? Normaal zijn het burgers die vinden dat we ergens lang over doen, nu heb ik dat gevoel…”

De agenten treffen het meisje aan in haar slaapkamer. Er volgt een gesprek met haar en haar ouders en de hulpverleningsinstanties worden ingelicht. De agent besluit op Facebook: „19.12 uur. Het is nog best vroeg voor een biertje, maar ach voor deze keer vind ik wel kunnen.”

Heb jij hulp nodig?
Dan kun je contact opnemen met Stichting 113Online via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113online.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie voorkomt via Instagram zelfmoord meisje
Sluiten