Metro
Metro Nieuws 6 jul 2017 / 20:07 uur

G20-protest in Hamburg gestaakt na ingrijpen politie

Het protest tegen G20 is donderdagavond in Hamburg gestaakt door de organisatoren nadat ongeregeldheden waren uitgebroken. Dat meldt de politie, die omstanders via Twitter oproept om het gebied te verlaten.

De politie hield deelnemers aan de mars Welcome To Hell tegen met waterkanonnen omdat er actievoerders rondliepen met gezichtsbedekking. Zij bekogelden agenten met flessen en andere voorwerpen.

Slachtoffers

Zo’n 12.000 mensen liepen naar schatting mee met de mars, waarvan er duizend vermomd waren. Duitse media melden dat er bij de ongeregeldheden ook gewonden zijn gevallen, maar het is nog onduidelijk om hoeveel slachtoffers het gaat.

De woordvoerder van de politie, Timo Zill, kon ter nauwernood ontkomen aan een stel belagers. Hij en een andere functionaris werden tijdens een interview aangevallen. Het duo zocht een veilige plek in een voertuig van de hulpdiensten, maar de actievoerders probeerden de deur open te breken. Uiteindelijk lukte het het tweetal om te vluchten in de wagen, meldt de politie.

Nederlandse actievoerders

De autoriteiten hadden in de aanloop naar de G20-top, waar de belangrijkste wereldleiders aanwezig zijn, maatregelen genomen om betogers te weren die mogelijk een gevaar vormen. Zo stopte de Duitse politie donderdag een bus met tientallen Nederlandse actievoerders aan de grens. Zij kregen te horen dat ze niet verder mochten reizen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
G20-protest in Hamburg gestaakt na ingrijpen politie
Sluiten