Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 2 jul 2017 / 12:23 uur

Overlevende van harttransplantatie dood na bevalling

De 31-jarige Megan Moss Johnson had nog even het geluk haar kersverse dochtertje in haar armen te mogen houden en voor het eerst in haar leven borstvoeding te mogen geven. Niet veel later overleed de dolgelukkige moeder, die zeven jaar geleden een nieuw hart kreeg door middel van een harttransplantatie.

Het verhaal van Megan is hartverscheurend. Zij en haar man, de in Amerika redelijk bekende muzikant Nathan Johnson, waren dolblij toen ze in verwachting waren van hun eerste kindje. Het was de viering van een nieuw leven voor Megan, die een aantal jaar daarvoor een nieuw hart kreeg. De reden voor de harttransplantatie was een verwoestend virus dat ze op haar 15e opliep, waardoor ze myocarditis – een potentieel fatale hartziekte die gekenmerkt wordt door een hartonsteking – kreeg. Op haar 23e kreeg Megan haar harttransplantatie, later schreef ze een boek over haar leven: Megan’s Heart. Een jaar na haar harttransplantatie trouwde ze met haar grote liefde Nathan, waar ze zeven jaar later ook een kind mee kreeg.

De zwangerschap verliep voorspoedig, evenals de bevalling. Op 27 juni 2017 kon Megan haar kersverse dochtertje Eilee Kate voor het eerst in haar armen sluiten.

Complicaties

De twee waren zielsgelukkig met hun dochtertje. ,,Ze waren zo opgewonden na de geboorte dat ze eigenlijk niet konden slapen", vertelt Josh Wilson, een van Nathan’s beste vrienden en collega-bandlid, via de GoFundMe-pagina die is opgezet voor de achtergebleven vader en zijn dochtertje. Het stel plaatste zelfs nog een foto met hun kroost op Instagram. „Gefeliciteerd Eilee Kate Johnson", schreef Nathan erbij. „Megan is/was een professional en voelt zich prima. Haar hart werkte de hele tijd perfect en Eilee kwam al snel ter wereld. Ik voel me een rijk man!"

Een paar uur later ging het echter verschrikkelijk mis met Megan; er traden complicaties bij haar op. Acht uur nadat Eilee ter wereld kwam, stierf Megan aan de gevolgen van haar bevalling.

„Nathan is gebroken", zegt Wilson. „Er zijn geen woorden voor dit, dus ik zal er verder ook niet veel over zeggen. Dit is wat ik weet: Nathan is een geweldige gast en een fantastische vader. Hij houdt enorm veel van zijn dochtertje."

Hulp voor de overgebleven vader en zijn baby kwam snel: het fonds voor de twee bracht sinds vrijdag al meer dan 350 duizend dollar op. Het fonds werd opgezet om ervoor te zorgen dat Nathan voeding en rekeningen voor hem en zijn dochtertje kan betalen. Daarnaast hoopt Wilson dat meer mensen dankzij het verhaal van Megan toch willen nadenken over orgaandonorschap. „De organen van Megan gaan meerdere levens redden”, zegt Wilson tegen CNN. „Ze gaat daarom ook nu nog het leven van een heleboel mensen veranderen, vanwege haar donorschap.”

Friends. Thank you SO much for praying yesterday. ❤️ Our work before the throne is not finished. Our dear friend and…

Gepostet von Francesca Battistelli am Mittwoch, 28. Juni 2017

„Ze hield zoveel van haar man, maar ook van mensen an sich", zegt WIlson ten slotte. „Het verdriet en ongeloof is onwerkelijk, maar we hebben nog steeds het gevoel dat er ook mooie dingen gebeuren. Met het geld willen we Nathan verzekeren dat hij de eerste zes maanden niet hoeft te toeren met de band, zodat hij kan wennen aan het leven in zijn eentje, met een kersverse baby. Daarnaast kan met het geld eventuele kinderopvang en school voor later ook betaald worden."

Megan wordt zondag in St. Louis begraven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overlevende van harttransplantatie dood na bevalling
Sluiten