Metro
Metro Nieuws 20 jul 2017 / 07:23 uur

Ouders verongelukt meisje waarschuwen voor appen

Bijna iedereen met een rijbewijs komt wel eens in de verleiding om toch even de telefoon erbij te pakken. Dat werd de toen 21-jarige Yannick vorig jaar fataal. Ze werd op Texel aangereden door een 25-jarige automobiliste.

De ouders van Yannick krijgen hun dochter niet meer terug, maar willen wel gerechtigheid. En vooral ook waarschuwen voor het gevaar van whatsappen achter het stuur, meldt Hart van Nederland.

Geen hoge straf

Vrijdag dient de rechtszaak, maar wat de ouders van Yannick betreft is de strafeis van het Openbaar Ministerie niet hoog genoeg. Ze vinden dat een ongeluk als gevolg van appen achter het stuur, net zo zwaar bestraft moet worden als rijden onder invloed.

„Als dader had gedronken of drugs had gebruikt wordt wel de hoogste strafmaat geëist, maar als het om het gebruik van een telefoon tijdens het rijden gaat, geldt dat dus niet”, zegt Frank Frijns, de vader van Yannick tegen Hart van Nederland. „Als nabestaanden voelen wij ons onrechtvaardig behandeld.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders verongelukt meisje waarschuwen voor appen
Sluiten