Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 26 jul 2017 / 09:21 uur

New York Pizza: Wij zijn geen fastfoodketen!

New York Pizza wil een nieuwe vestiging openen in Amsterdam. Niets bijzonders zou je denken, maar er moet een rechter aan te pas komen om te bepalen of de pizzazaak daadwerkelijk de deuren mag openen. De gemeente Amsterdam wil namelijk geen nieuwe fastfoodtent op de Ferdinand Bolstraat.

Bestek

New York Pizza zegt echter geen fastfoodwinkel te willen openen, maar een restaurant. Er komen tenslotte tafeltjes met stoelen in de zaak en klanten kunnen gebruikmaken van bestek.

„Wij hanteren verschillende horecatypen”, zegt een woordvoerder van stadsdeel Zuid tegen RTLZ. „En voor de fastfoodcategorie, de snelle verkoop waarbij mensen het mee de straat opnemen, is geen ruimte.”

De lijn tussen horecagelegenheden die onder fastfood en restaurants vallen is erg dun, daarom is er vaak sprake van onduidelijkheid. De eerste categorie luidt: Zaken waar overwegend fastfoodeten wordt verkocht, die ter plaatse kunnen worden genuttigd dan wel afgehaald kunnen worden. De restaurantcategorie wordt omschreven als: geheel gericht op het verstrekken van maaltijden die uitsluitend ter plaatse aan tafel genuttigd kunnen worden, eventueel aangevuld met een afhaalfunctie.

Het is aan de bestuursrechter om te bepalen onder welke noemer New York Pizza valt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
New York Pizza: Wij zijn geen fastfoodketen!
Sluiten