Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 26 jul 2017

Negen dieren gered uit dierentuin in Aleppo

Negen dieren zijn gered uit een dierentuin in Aleppo. De beesten waren er erg slecht aan toe en zijn door liefdadigheidsorganisaties overgebracht naar Turkije, waar ze behandeld worden.

HERE THEY ARE: the 9 animals we were able to save from the zoo near Aleppo! Our team is still in Karacabey (Turkey)…

Gepostet von FOUR PAWS International am Mittwoch, 26. Juli 2017

Het gaat om drie leeuwen, twee tijgers, twee beren en twee hyena’s. De dieren mogen de aanslagen dan overleefd hebben, ze hebben een flink trauma opgelopen door de situatie in de Syrische stad. Ze worden hiervoor behandeld. Ook wordt er naar hun lichamelijke gesteldheid gekeken. De dieren zijn flink uitgemergeld en hebben verwondingen opgelopen, melden de organisaties die de reddingsoperatie uitvoeren. Ook die lichamelijke mankementen worden zo goed mogelijk behandeld.

Na hun behandelingen worden de dieren overgebracht naar dierenopvangcentra in het Turkse Karacabey.

Bombardementen

De zware bombardementen in Aleppo kosten veel dieren in verschillende dierentuinen het leven. Ook de indirecte gevolgen – het gebrek aan eten en verzorgers – zorgt ervoor dat de dieren in groot gevaar zijn.

„Verschillende dieren zijn om het leven gekomen bij ernstige bomaanslagen. Ze hadden geen kans om uit deze val te ontsnappen. Met onze missie willen we de boodschap verspreiden dat deze lijdende dieren het verdienen om gehoord en gezien te worden”, zegt hoofd van de missie Dr. Amir Khalil.

De Oostenrijkse organisatie Four Paws is samen met een Turkse dierenrechtenorganisatie en het ministerie van bosbouw en water van plan om over een paar dagen nog twee leeuwen en twee honden weg te halen uit Aleppo.

GOOD NEWS from the medical examination! Apart from dental problems and parasites, the two bears are doing well under the circumstances. Our team, together with Dr Frank Göritz from the IZW, examined the two bears, which are about 7 years old, and the team did not detect any serious diseases. At the moment, the focus is to make the bears fit for transport and to provide them with food. The rest of the animals are still being examined by our team and as soon as their health condition allows, they will be transferred to a species-appropriate place.If you want to offer the two tigers, two hyenas, three lions and two bears a beautiful future, then please help us and the animals here: bit.ly/help-for-aleppo-animals-INT#help4aleppoanimals

Gepostet von FOUR PAWS International am Mittwoch, 26. Juli 2017

Via social media houdt Four Paws de wereld op de hoogte van de reddingsoperatie en roept de organisatie mensen op de dieren te steunen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Negen dieren gered uit dierentuin in Aleppo
Sluiten