Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 29 jul 2017

Nederlands KMG waarschuwde in 2007 al voor attractie

De Nederlandse fabrikant KMG, die verantwoordelijk was voor de productie van de materialen van de attractie Fire Ball, heeft het pretpark in Ohio al lang geleden laten weten dat het niet meer helemaal veilig was. Dat blijkt uit een brief van bijna tien jaar geleden.

Brandbrief

Op 8 augustus 2007 ging er een brandbrief uit naar alle gebruikers van de constructie, waarin volgens het bedrijf scheurtjes zouden kunnen zitten. De afnemers werd dan ook gevraagd om snel een inspectie te laten doen op de attractie. In de zogenaamde ‘swingarm’ zou bovendien metaalmoeheid kunnen ontstaan.

KMG is in het nieuws omdat het de materialen leverde voor de attractie Fire Ball, waar afgelopen week een dodelijk ongeluk in plaatsvond. Een van de gondels met passagiers kwam los van de attractie, waardoor een achttienjarige jongen om het leven kwam.

Extra keuring

Volgens KMG moesten alle modellen van de Afterburners – de naam waaronder de attractie vermarkt werd door de fabrikant zelf – met spoed onderworpen worden en keuring en indien er zwakke punten gevonden werden in het metaal moesten er extra verstevigingen worden aangebracht.

KMG voert wel de controles uit van de machines, maar deze moeten worden ingepland door de kopers. „Dat is de verantwoordelijkheid van de exploitant. Bij de Afterburner in Ohio hebben we tot een paar jaar geleden ook het onderhoud gedaan”, zei eigenaar Albert Kroon eerder deze week tegenover het Algemeen Dagblad.

Door de keuringen

Opvallend is dat de attractie nog altijd door alle keuringen die er gedaan zijn heenkomt. Wat de precieze oorzaak voor de losschietende gondel dan ook is geweest, blijft vooralsnog onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlands KMG waarschuwde in 2007 al voor attractie
Sluiten