Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 8 jul 2017 / 09:45 uur

McDonald’s zet klassieke muziek in tegen overlast

Misschien doe je het ook wel eens, na een avondje stappen nog even snel wat eten bij de McDonald’s. Een McDonald’s in Glasgow werd zo gek van alle dronken bezoekers dat ze een bijzonder plan in werking hebben gezet om alle beschonken bezoekers rustig te krijgen. De hamburgerketen wil met klassieke muziek de rust terug krijgen.

200 incidenten met politie

De fastfoodketen in Argyl Street is doordeweeks open tot 03.00 en in het weekend tot 04.00. In 14 maanden tijd zijn er zo’n 200 incidenten geweest waarbij de hulp van de politie is ingeschakeld, meldt de Daily Record. Dronken bezoekers blijven vooral lang buiten voor de deur hangen.

Mcdonald’s wil met deuntjes van Beethoven, Bach en Handel invloed uitoefenen en hoopt zo dat de herrieschoppers rustig worden. Een van de bezoekers lijkt het eigenlijk wel aangenaam te vinden. ,,We hoorden ineens klassieke muziek, dit was eigenlijk best fijn."

https://www.youtube.com/watch?v=8ptfyhBjXj8

McDonald’s is niet het eerste restaurant dat klassieke muziek inzet om bezoekers rustig te krijgen.Twee jaar geleden heeft een bedrijf in het Britse Stockport ook al klassieke muziek ingezet. De muziek had een positief effect in de winkel en de sfeer werd er direct beter op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
McDonald’s zet klassieke muziek in tegen overlast
Sluiten