Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 28 jul 2017 / 10:43 uur

Maleisische politicus: man seks weigeren is misbruik

Een politicus uit Maleisië ligt onder vuur nadat hij heeft gezegd dat het weigeren van seks door een vrouw een vorm van ‘psychologisch en emotioneel misbruik’ is. Che Mohamad Zulkifly Jusoh zit in het parlement voor de coalitiepartij Barisan Nasional.

Mohamed deed de uitspraak tijdens een debat over huiselijk geweld, schrijft de BBC.

„Hoewel men zegt dat mannen fysiek sterker zijn dan vrouwen, zijn er gevallen waarbij vrouwen hun echtgenoten pijn doen en misbruiken op extreme wijze”, aldus de politicus. „Meestal gaat het om vrouwen die hun echtgenoten vervloeken. Ze beledigen hun man en weigeren aan hun seksuele behoeftes te voldoen. Dit zijn vormen van psychologisch en emotioneel misbruik.”

https://www.youtube.com/watch?v=UZA9f7UesK8

Bescherming

Politici en activisten willen met aanpassingen aan de wet meer bescherming regelen voor slachtoffers van huiselijk geweld. Tijdens het debat over deze kwestie deed Mohamed zijn zegje.

In Maleisië is het voor moslimmannen legaal om vier vrouwen te hebben. Ze moeten daarvoor wel toestemming hebben van de sharia-rechtbank. Volgens Mohamed is het weigeren van een moslimman om een tweede vrouw te trouwen ook misbruik.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maleisische politicus: man seks weigeren is misbruik
Sluiten