Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 27 jul 2017 / 15:00 uur

Kermisgangers uit attractie geslingerd; 1 dode

Een ernstig ongeluk in Ohio heeft iedereen opgeschrikt. Op de jaarlijkse Ohio State Fair, een kermis, werden meerdere mensen uit een attractie genaamd de ‘Fire Ball’ geslingerd. Daarbij kwam een 18-jarige jongen om het leven en nog eens zeven anderen raakten gewond. De kermis werd nadien stilgelegd.

Tragedie

Drie van de zeven gewonden zijn er ernstig aan toe. De gouverneur van Ohio, John Kasich sprak in een persconferentie over een ‘tragedie’ en wil dat de zaak onderzocht wordt. Ook alle andere attracties moeten een veiligheidscontrole krijgen.

In Nederland gebouwd

De attractie blijkt gebouwd door het Nederlandse bedrijf KMG, een fabrikant van kermisattracties in het Gelderse Neede. Dat bevestigt projectleider Albert Kroon van KMG donderdag. Kroon zegt geschrokken te zijn van het ongeluk. „Onze eerste zorg is het medeleven met het dodelijke slachtoffer en de zorg voor de gewonden die in het ziekenhuis liggen.”

Over de oorzaak van het ongeluk is volgens KMG nog niets bekend. „We hebben contact met het bedrijf dat al jarenlang onze attracties exploiteert in de Verenigde Staten. Die zullen de zaak onderzoeken”, aldus Kroon. Het bedrijf wacht de rapportage over het ongeluk af en zal zich dan beraden op eventueel te nemen maatregelen. Het is volgens Kroon het eerste ongeluk in het 28-jarig bestaan van het bedrijf.

Attracties in Den Haag en Tilburg gesloten

Naar aanleiding van het ongeluk heeft pretpark Drievliet in Den Haag hun attractie Nautilus gesloten. Deze is net als de Fire Ball in Columbus gebouwd door fabrikant KMG.

„We hebben nauw contact met de Nederlandse fabrikant. Die onderzoekt het. Het is belangrijk dat we eerst weten wat er precies aan de hand is. Tot die tijd blijft de attractie stilstaan. Hopelijk krijgen we snel uitsluitsel”, vertelt Drievliet-woordvoerder Jos Faaij aan Omroep West.

Net als in Den Haag staat ook in Tilburg een soortgelijke attractie van KMG Rides. Deze werd donderdagochtend eveneens gesloten.

Beelden

Op sociale media gaan beelden rond van het ongeluk in Columbus. Een 15-jarige jongen stond op de onheilsplek te filmen terwijl hij zelf in de rij stond te wachten om in de attractie te kunnen. Te zien is dat de mensen uit de karretjes worden geslingerd. Het moge duidelijk zijn: deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kermisgangers uit attractie geslingerd; 1 dode
Sluiten