Metro
Metro Nieuws 6 jul 2017 / 16:25 uur

Groot Barrièrerif niet op lijst bedreigd erfgoed

Het is met een oppervlakte van ongeveer 334.400 vierkante kilometer het grootste koraalrif ter wereld: het Groot Barrièrerif in Australië. Alhoewel het rif al jaren kampt met verbleking, heeft UNESCO het niet op de lijst met bedreigd erfgoed gezet.

Dat werd donderdag bekendgemaakt op de vergadering van de werelderfgoedorganisatie in Polen. Het is volgens milieuorganisaties een opvallend besluit: zij maken zich al jaren zorgen over het afsterven van het koraalrif.

Niet alleen de klimaatverandering zorgt voor schade aan het rif, ook vervuiling, natuurrampen en de visvangst spelen hier een rol in. UNESCO is van mening dat Australië genoeg doet om het gebied te beschermen met het plan dat ze daarvoor hebben gemaakt: het Reef 2050 Plan. Over twee jaar moet het land met nieuwe plannen komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groot Barrièrerif niet op lijst bedreigd erfgoed
Sluiten