Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 21 jul 2017 / 18:17 uur

Grijp je kans: achtbaantesters gezocht!

Ben jij een echte daredevil? En doe jij niets liever dan op je kop hangen in een looping of met minstens 80 kilometer per uur naar beneden razen? Dan hebben wij de perfecte vrijwilligersbaan voor jou: achtbaantester!

De ene dag trek je ten strijde tegen het beest in Joris en de Draak, de andere dag tem je de hoogste achtbaan van de Benelux; ‘achtbaantester’ is zonder meer een uitdagende functie. Gelukkig hoef je het klusje niet in je eentje te klaren: samen met jouw partner in crime krijg je toegang tot zeven pretparken in Nederland. De taak aan jullie om de achtbanen kritisch te beoordelen.

Het is alweer voor het vijfde jaar op een rij dat de website Uitmetkorting achtbaantesters zoekt. Het doel hiervan? De bezoekers beter te kunnen informeren. „Een dagje uit is inmiddels heel prijzig, dus helpen wij via onze website te besparen op een leuk uitje. Maar, zo stelt Mulder, als je die mensen aantrekt, krijg je ook vragen, zoals: kan mijn kind wel mee in een bepaalde achtbaan? „Om die vragen te beantwoorden sturen we mensen naar pretparken”, vertelt redacteur Gerrald Mulder.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Net als bij de meeste banen het geval is, begint de werkdag met een verse bak koffie. Een goed moment om de werkzaamheden van die dag te bespreken en een actieplan te maken. Dan is het tijd voor het echte werk: het testen. Waar je onder meer op moet letten? „Wat is de lengte van de wachtrij, zitten de karretjes goed, is de achtbaan überhaupt spannend, word je er misselijk van?” Nu je er toch bent, kun je ook wel even de waterattracties, het reuzenrad en het schommelschip uittesten, toch? Daarna is tijd voor de evaluatie: wat zijn nu de beste achtbanen?

Van junior tot senior

Net als voorgaande jaren, is de website eveneens op zoek naar specifiekere achtbaantesters: mensen met een lichamelijke of psychische beperking, junior achtbaantesters en mensen boven de 50 jaar. „Elk van deze kandidaten bekijkt de achtbaan weer op zijn eigen manier”, vertelt Mulder. „Zo is in de optiek van junioren alles natuurlijk gigantisch groot. Senioren hebben daarentegen meer meegemaakt, maar het kan ook zijn dat ze juist alles te snel vinden.”

Mulder kan zich nog goed herinneren dat (de toen 68-jarige) Jack een aantal jaar geleden meedeed: „Hij vond het een enorme eer dat hij op zijn leeftijd nog achtbaan mocht testen.” In totaal testte hij ongeveer twintig achtbanen in verschillende attractieparken.

Wil je solliciteren? Vul dan voor 9 augustus jouw gegevens in en geef aan in welke categorie jij achtbanen wil testen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grijp je kans: achtbaantesters gezocht!
Sluiten