Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 31 jul 2017 / 14:01 uur

Golden Retriever bevalt van groene pup

De Schotse hondenmama Rio heeft een wel heel bijzonder kindje gekregen. Rio beviel op 7 juli namelijk naast acht doodnormale puppy’s ook van een negende, groene pup.

Zeldzaam groen tintje

De broertjes en zusjes van Forest, zoals de groene pup liefkozend werd genoemd door baasje Louise Sutherland, hebben allemaal een doodnormale, goudkleurige vacht. Forest daarentegen heeft een zeldzame groene tint.

De kleur van de pup zorgde voor grote verbazing bij de eigenaresse. „De puppy zat eerst vast, dus mijn dochter Claire en ik probeerden hem los te krijgen waar we uiteindelijk in slaagden. We konden hem veilig ter wereld laten komen, toen we zagen dat hij een groene kleur had”, aldus Sutherland tegen The Sun. „We konden het niet geloven.”

Placenta

Een beetje research gaf uitkomst. Volgens dierenartsen is de vreemde kleur van de pup te wijden aan groen galpigment van de placenta (biliverdin) waarmee de lichte vacht van de pup in contact is gekomen. Het vocht is dan gemengd met moedervloeistof en kan het hondenvachtje ‘bevlekken’.

Het lijkt er dan ook op dat Forest niet voor eeuwig groen door het leven gaat: „De kleur is al een beetje aan het vervagen en zal snel weggaan, wordt mij verteld", aldus Sutherland.

Zeldzaam is Forest in ieder geval wel: er zijn wereldwijd slechts drie andere meldingen van puppy’s die geboren werden met een groene vacht. Sutherland heeft voor de andere puppy’s dan ook al lang een huisje gevonden, maar heeft besloten om Forest zelf te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Golden Retriever bevalt van groene pup
Sluiten