Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 18 jul 2017 / 15:28 uur

Er komen weer megaschermen op treinstations

Eén centraal megabord, waarop alle vertrektijden van de treinen staan. Reizigers moeten het al een tijdje zonder doen, maar ze komen weer terug. Op de stations van Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam komen weer grote borden te hangen. Niet de oude ‘klapperborden’, maar digitale exemplaren.

Tot 2013 hing er al een groot digitaal bord op Utrecht Centraal, dat het klapperbord verving. NS vond zo’n megabord achterhaald, en plaatste meerdere kleine schermen waarop reizigers de vertrektijden konden aflezen. Maar het grote scherm wordt toch gemist, en komt daarom terug.

Waarschijnlijk hangen de borden vanaf 2018 weer in de stationshal van de grote stations. Er wordt nu gekeken waar de borden precies moeten komen te hangen, en hoe groot die dan precies moeten zijn. Er zijn eerder al testen gedaan voor onder meer de lichtsterkte van de borden.

De kleinere schermen blijven overigens gewoon hangen; de grote borden zijn daar een aanvulling op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Er komen weer megaschermen op treinstations
Sluiten