Metro
Metro Nieuws 3 jul 2017 / 12:13 uur

Doden bij ernstig busongeluk in Duitsland

Wat een heerlijk tripje naar Italië had moeten worden, is voor een groep vakantiegangers uitgelopen op een vreselijk drama. In het noorden van de Duitse deelstaat Beieren zijn maandagochtend meerdere doden gevallen bij een busongeluk. Hoeveel dodelijke slachtoffers er zijn gevallen, is nog niet exact bekend. Op beelden is te zien dat de bus volledig is uitgebrand.

Op file ingereden

Het ongeluk gebeurde ten noorden van de stad Bayreuth. De hardrijdende bus zou rond 07.00 uur bij Münchberg op de autosnelweg A9 op een file zijn ingereden. ​In 1990 gebeurde op de snelweg vlak bij Münchberg een van de ergste auto-ongelukken in Duitsland. Als gevolg van zeer dichte mist was daar een kettingbotsing waarbij tien doden en meer dan 120 gewonden vielen.

Na het ongeluk van maandag worden achttien mensen vermist en de politie vreest dat die allemaal om het leven zijn gekomen. De bus met 48 mensen aan boord botste op een vrachtauto en vloog vervolgens in brand. Daarbij vielen dertig gewonden en zijn dus meerdere mensen om het leven gekomen.

Naar het Gardameer

Volgens de krant Bild zaten voornamelijk oudere passagiers in de touringcar. De inzittenden waren vertrokken vanuit de Oost-Duitse streek Lausitz en waren onderweg naar het Gardameer in Italië.

De uitgebrande bus. Foto: AFP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Doden bij ernstig busongeluk in Duitsland
Sluiten