Metro
Metro Nieuws 27 jul 2017 / 07:15 uur

Dit moet je weten op donderdagochtend 27 juli

Wat er vannacht gebeurde

Trump baalt: Senaat verwerpt afschaffing Obamacare

De Amerikaanse Senaat heeft het voorstel om Obamacare af te schaffen woensdag verworpen. En dat is een flinke domper voor president Donald Trump. Een eventuele hervorming van de gezondheidszorg is daarmee twee jaar uitgesteld, Te veel Republikeinen stemden tegen omdat er geen acceptabel alternatief lag.

De Republikeinse senator John McCain net nadat de senaat het plan verworpen heeft.

Het afgeserveerde voorstel was in grote lijnen hetzelfde als twee jaar geleden toen het wel een meerderheid kreeg in de Senaat. De toenmalige president Barack Obama maakte destijds gebruik van het vetorecht om zijn geesteskind, dat 20 miljoen meer Amerikanen een verzekering tegen ziektekosten bood, te redden.

Dode en gewonden bij kermisongeluk VS

Bij een ongeluk op een jaarmarkt in Columbus in de staat Ohio is woensdag een achttienjarige man om het leven gekomen. Bij de attractie ‘Fire Ball’ op de Ohio State Fair schoot een hele rij met stoeltjes los en werden mensen uit het toestel geslingerd. Zeven mensen zijn gewond geraakt. Vijf van hen zijn er slecht aan toe, hebben brandweermensen aan lokale media laten weten. De gouverneur van de staat Ohio, John Kasich, heeft de kermisattracties op de jaarmarkt gesloten.

Producer Jones krijgt miljoenen van erfgenamen Michael Jackson

De beheerders van de nalatenschap van Michael Jackson moeten muziekproducent Quincy Jones 9,4 miljoen dollar (8 miljoen euro) betalen. Dat heeft een rechter in Los Angeles woensdag besloten. De 84-jarige producer van Jacksons succesalbums Off The Wall en Thriller spande vier jaar geleden een rechtszaak aan. Jones eiste 30 miljoen in de zaak. De zaak draaide om royalties over de muziek die hij samen met Michael Jackson had gemaakt.

Quincey Jones

Na de dood van Jackson in 2009 zouden de beheerders van zijn erfenis grove fouten hebben gemaakt in de betaling van royalty’s. Zo beweerde de producer dat hij veel te weinig had gekregen voor zijn bijdrage aan nummers die te horen zijn in de film This Is It.

Wat er verder in het nieuws is

Reisverzekeraars worden steeds vaker opgelicht. Vooral jongeren tussen de 25 en 35 jaar dienden in de eerste helft van dit jaar dubbel zoveel valse claims in als vorig jaar, dat meldt het AD. De stijging is volgens het Verbond van Verzekeraars nog nooit zo hoog geweest. Verzekeraars gaan daarom claims nu extra streng controleren in de hoop de fraude tegen te gaan. Vooral de Ray-Ban-zonnebril is een geliefd item om als ‘gestolen’ op te geven.

Bron: AFP

Wat er vandaag staat te gebeuren

PSV en FC Utrecht in Europa League

PSV opent donderdagavond om 19:00 uur het Europese voetbalseizoen met een thuiswedstrijd tegen NK Osijek uit Kroatië in de derde voorronde van de Europa League. Trainer Phillip Cocu beseft dat zijn ploeg de grote favoriet is, maar waakt ook voor onderschatting. ,,Het is een ploeg met veel kwaliteit. Vaak wordt er over ploegen met een onbekende naam in het voetbal gedacht dat PSV wel even ruim wint. De afgelopen jaren is gebleken dat dit zo niet werkt. Wij mogen absoluut niet met die insteek het veld opgaan.”

Voor FC Utrecht zou een plaats in het hoofdtoernooi al een aardig succes betekenen. Na de zege over twee duels op Valletta FC in de tweede voorronde wacht nu Lech Poznan als tegenstander. De zevenvoudig kampioen van Polen wordt door trainer Erik ten Hag aanmerkelijk hoger aangeslagen dan de vorige tegenstander uit Malta.

Het weer

Vanochtend kan er in het oosten eerst nog wat lichte regen of motregen vallen. Verder is het vandaag half tot zwaar bewolkt en tot en met vanmiddag nagenoeg overal droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 21°C. In de avond zijn er vooral in de kustprovincies enkele buien, daarbij is er in het noordwesten en noorden kans op onweer en windstoten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit moet je weten op donderdagochtend 27 juli
Sluiten