Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 20 jul 2017 / 08:59 uur

Dit kunnen we verwachten van de nieuwe Dan Brown

Yes! Dan Brown komt na vier jaar weer met een nieuw boek en wat is dat een fijn cadeau voor het najaar van 2017. Gaan we dan maar even vanuit, want eerlijk: al zijn boeken lees je in één ademteug uit. Wat zijn ze toch spannend! Op 3 oktober 2017 liggen de boeken met de naam ‘Origin’ (Oorsprong) in de Nederlandse winkels. Wat kunnen we van dit avontuur verwachten?

Verhaal

Origin is het vijfde boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich volledig af in Spanje. Langdon bezoekt Madrid, Barcelona, Sevilla en Bilbao, in die laatste staat het bekende Guggenheim Museum. In deze steden belandt Langdon op het kruispunt van de twee vragen die de mensheid al eeuwenlang bezighouden: Waar komen wij vandaan? Waar gaan wij naartoe?

Langdon gaat naar het Guggenheim voor een presentatie van Edmond Kirsch, een 40-jarige biljonair. Hij heeft een ontdekking gedaan ‘die het karakter van de wetenschap definitief zal veranderen’. De avond neemt, vanzelfsprekend, een bizarre wending waardoor Langdon moet vluchten voor zijn leven.

Dit kunnen we verwachten van de nieuwe Dan Brown
Acteur Tom Hanks vertolkt de rol van Robert Langdon in de verfilmingen van Dan Brown

Uiteraard is ook ditmaal Langdon niet alleen. Hij wordt vergezeld door Ambra Vidal, de museumdirecteur. Vermoedelijk weer een bloedmooie vrouw, net als in alle eerdere avonturen van Langdon. Ze komen aan in Barcelona om een wachtwoord te achterhalen waarmee Kirsch’ geheim alsnog kan worden geopenbaard. En dan zijn er ook nog duistere krachten aan het werk die er alles aan doen om Langdon en Vidal te kunnen stoppen.

Nagelbijter

Anders dan in eerdere boeken schrijft Brown nu ook over moderne kunst. Het belooft weer een spel van wetenschap, religie, kunst en geschiedenis te worden. En hopelijk, weer een echte nagelbijter.

Brown in Paradiso

De boeken van Dan Brown zijn in 56 landen uitgegeven en er werden tot nu toe meer dan 200 miljoen boeken verkocht. In Nederland en België gingen meer dan 5 miljoen boeken over de toonbank. De bestsellerauteur komt in oktober ook naar Nederland. In het Amsterdamse Paradiso geeft hij op 22 oktober een lezing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit kunnen we verwachten van de nieuwe Dan Brown
Sluiten