Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 jul 2017 / 14:10 uur

DENK en Simons tekenen de ‘juridische’ vrede

De vrede tussen politieke partij DENK en hun oud-lid Sylvana Simons is getekend, tenminste juridisch zullen de partijen niet langer tegenover elkaar staan. Het conflict tussen de twee gaat onderling worden opgelost, zo hebben ze aangekondigd. „DENK en Simons willen deze periode graag afsluiten en zich verder richten op de toekomst", zo staat er in de gezamenlijke verklaring.

Contractbreuk

DENK en Simons lagen met elkaar overhoop sinds afgelopen december, toen Simons na iets meer dan een halfjaar de partij verliet om voor zichzelf te beginnen met Artikel 1. De manier waarop dat gebeurde ging alleen tegen de principes van de partij in. Niet alleen hield Simons zich niet aan de opzegtermijn (contractbreuk), ook liet ze zich zeer negatief en laatdunkend uit over haar oude partijgenoten en schond ze daarmee haar geheimhoudingsplicht.

Simons werd vervolgens door de rechter gesleept door DENK, dat een schadevergoeding van liefst 62.000 euro eiste. De partij werd echter in het ongelijk gesteld door de rechter en moesten vervolgens zelfs 5.000 euro aan Simons betalen vanwege een onrechtmatig ontslag.

Aanvankelijk kondigde DENK aan in beroep te gaan tegen deze uitspraak, maar nu zien ze daar toch van af. Verder willen beide partijen niets meer kwijt over het conflict.

Vaak in de rechtbank

Simons verscheen in 2017 al veelvuldig in de rechtbank. Zo werd ze door de Stichting Expertisecentrum Discriminatie voor de rechter gedaagd vanwege de partijnaam Artikel 1 en andersom klaagde ze twintig mensen aan vanwege doodsbedreigingen.

Reageer op artikel:
DENK en Simons tekenen de ‘juridische’ vrede
Sluiten