Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 20 jul 2017 / 15:46 uur

Chinese smokkelaar gepakt met 102 iPhones op lichaam

Sommige smokkelaars worden iets te overmoedig in hun strijd hun smokkelwaar naar ‘de overkant’ te krijgen. Zo ook een Chinese vrouw, die bij de Chinese douane werd betrapt met maar liefst 102 iPhones op haar lichaam vastgeplakt.

Uit proportie

De vrouw probeerde de telefoons het land in te smokkelen en wordt door de Chinese pers nu ‘liefkozend’ female Iron Man genoemd. De vrouw werd gepakt toen enkele mensen de bulten op haar lichaam signaleerden toen ze was aangekomen in Shenzhen. Het bovenlichaam van de vrouw leek absurd uit proportie met haar slanke benen en armen. Bovendien vond men het raar dat de vrouw veel kleding droeg, terwijl het hartstikke warm was.

Toen de vrouw apart werd genomen, vond men 102 iPhones op haar lichaam. Daarnaast werden er ook nog vijftien luxe horloges gevonden die de vrouw probeerde het land in te smokkelen. De iPhones zaten in vier lagen om haar lichaam vastgeplakt met tape. De items waren volgens Apple Insider geseald in plastic en en wogen bij elkaar zo’n 20 kilo.

Hoewel Apple al een tijdje producten verkoopt in China, is de smokkel van producten nog steeds een groot probleem. De regering is er hard mee bezig het smokkelen te verminderen, maar het blijkt een lucratieve business, aangezien de telefoons in China 30 procent meer opbrengen dan normaal, vanwege belastingen en heffingen.

Wanneer smokkelaars worden gepakt, hebben ze ongeveer een tiental iPhones bij zich. Eens in de zoveel tijd vangt men een grotere smokkelaar met zo’n tachtig stuks. De vrouw die nu gepakt is, spant echter de kroon met haar 102 iPhones. Het hoogste aantal dat een smokkelaar voorheen het land in probeerde te krijgen was 94, tevens vastgemaakt aan zijn torso door middel van plastic tassen en tape.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chinese smokkelaar gepakt met 102 iPhones op lichaam
Sluiten