Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 21 jul 2017 / 15:15 uur

China weigert Justin Bieber te laten optreden

Het is voor Justin Bieber ‘too late to say sorry’ tegen China. De populaire zanger is daar voorlopig niet meer welkom. Bieber zou tijdens zijn Purpose World Tour het Aziatische land aan willen doen, maar een lokale instantie voor cultuur in de hoofdstad Peking liet de zanger eerder deze week weten dat hij geen toestemming krijgt om in China op te treden.

Wangedrag

De reden voor deze weigering zou zijn wangedrag zijn tijdens eerdere shows in China. „Een reeks van misdragingen in het buitenland en tijdens zijn eerdere optredens in China hebben kwaad bloed gezet”, zou de officiële verklaring luiden. „Om de nationale entertainmentindustrie te reguleren en op te schonen, vinden we het niet gepast artiesten met slecht gedrag toe te laten.”

Wat dat wangedrag dan precies is, wordt niet gemeld. Wellicht heeft het iets te maken met zijn actie in 2013 tijdens zijn Believe-tour. Toen verschenen er beelden waarop te zien is dat Bieber door zijn bodyguards de Chinese Muur opgetild werd.

Volwassen worden

Volgens het officiële affiche van zijn wereldtour staan eind september optredens in Japan, Hongkong, Filipijnen en Singapore gepland. CNN weet vrijdag te melden dat ook Peking op Biebers wensenlijstje zou staan, maar dat zijn aanvraag is afgewezen.

De lokale instantie die Bieber weigert, zegt tegen de Guardian dat niet op voorhand voor altijd te doen. „We vergeten de fans uit China niet. Als hij iets ouder en volwassener is geworden, kan hij misschien terugkomen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
China weigert Justin Bieber te laten optreden
Sluiten