Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 5 jul 2017 / 08:52 uur

Cartoonwedstrijd in Iran heeft als thema Trump

In Iran is er een cartoonwedstrijd gehouden met als hoofdthema Donald Trump. De deelnemers moesten een cartooneske tekening maken van de Amerikaanse president met als hoofdprijs 1.500 dollar.

1.600 inzendingen

Aan de zogenaamde International Trumpism Cartoon and Caricature Contest deden deelnemers uit meer dan 75 landen mee, samen goed voor zo’n 1.600 inzendingen.

Opvallend is dat Trump op veel cartoons vergeleken wordt met Adolf Hitler, die op sommige afbeeldingen verscheen. „Veel mensen geloven dat zijn opmerkingen gelijk zijn aan die van Hitler. Hij heeft een negatieve houding tegenover de media en vluchtelingen", zo verklaart de organisatie.

Jas van dollarbiljetten

De winnaar van het evenement werd uiteindelijk Hadi Asadi. Op zijn tekening draagt hij een jas gemaakt van dollarbiljetten en staat zijn haar in vuur en vlam. Op die manier wilde hij naar eigen zeggen laten zien „hoe Trump op geld en oorlog belust is."

De organisatie had in het verleden al een gelijkaardige wedstrijden met als thema’s IS en de Holocaust. Destijds kwam er veel kritiek van onder andere de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

ANP
ANP
ANP
ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Cartoonwedstrijd in Iran heeft als thema Trump
Sluiten