Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 5 jul 2017 / 14:38 uur

BuZa: vermijd drukte tijdens coupherdenking Turkije

Ondanks alle onrust is Turkije nog altijd een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarom een speciaal reisadvies gegeven voor 15 juli.

Mogelijke demonstratie

Op 15 juli is het precies een jaar geleden dat in Turkije de mislukte couppoging plaatsvond. Deze zal door heel Turkije herdacht worden, waarbij er ook demonstraties worden verwacht.

Het ministerie adviseert om deze niet op te zoeken op de herdenkingsdag. „Blijf in heel Turkije alert. Vermijd samenscholingen en drukke plaatsen. Vermijd demonstraties, deze kunnen leiden tot geweld.”

Buiten 15 juli om wordt er al langer gewaarschuwd over het opzoeken van dergelijke manifestaties. „Tijdens politieke bijeenkomsten en in de (sociale) media kunnen kritische en soms ook dreigende uitlatingen worden gedaan. Bijvoorbeeld over Nederland, andere Europese landen en hun inwoners.”

De coup

Op 15 juli 2016 wilden coupplegers de democratie binnen Turkije in ere herstellen. De mislukte staatsgreep werd echter op 16 juli al neergeslagen. Daarop werden er duizenden arrestaties verricht en veel ambtenaren en militairen werden geschorst of ontslagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BuZa: vermijd drukte tijdens coupherdenking Turkije
Sluiten