Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 24 jul 2017

Brief voor man die foto nam onder rokje serveerster

Milou Deelen is serveerster bij het Amsterdamse café-restaurant Waterkant, waar zij vorige week onder haar rok werd gefotografeerd door een van de bezoekers. In Het Parool schrijft ze een brief aan de man, die zich van geen kwaad bewust was.

Haar klant bestelde een Desperados en nadat Deelen het biertje op tafel had gezet, maakte ze een groepsfoto van de bezoekers die aan een tafeltje verderop zaten. Terwijl ze dat deed, zag ze dat de man een foto van haar maakte. Van onderen, onder haar rokje.

Tranen

„Ik kan niet in woorden uitdrukken wat ik toen voelde. Ik voelde zowel woede als tranen opkomen”, schrijft ze in haar brief aan de man. „Gelukkig won mijn boosheid en ik griste de telefoon uit uw handen. En inderdaad, met één druk op de knop zag ik dat u foto’s had gemaakt onder mijn rokje.”

Deelen vroeg wat de man in hemelsnaam bezielde. Zijn reactie was dat het een soort grap was. „Dit is niet grappig. Het is namelijk extreem onbeschoft, seksistisch en denigrerend.” Ze haalde direct haar manager erbij om uit te leggen wat er was voorgevallen.

Wegwezen

De ‘fotograaf’ – wiens vriendin inmiddels was gearriveerd en aan tafel was aangeschoven – legde uit dat het absoluut niet seksistisch bedoeld was. De manager maakte duidelijk dat hij toch echt moest betalen en wegwezen.

Met de brief hoopt Deelen dat de man nooit meer op deze foto’s zal maken. „Dag meneer de bezoeker van Waterkant, ik hoop dat u er door deze brief misschien ook van doordrongen raakt en dat u dit nooit, maar dan ook nooit meer zult doen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Brief voor man die foto nam onder rokje serveerster
Sluiten