Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 17 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Blunderende speler Miljoenenjacht wil show overdoen

Arrold van den Hurk, de kandidaat van het tv-programma die ‘per ongeluk’ 5 miljoen euro misliep, wil het spel overspelen. Dat heeft zijn advocaat Peter Plasman in de rechtbank gezegd, meldt het AD.

Per ongeluk afgewezen

Van den Hurk speelde in 2013 Miljoenenjacht. Hij had een bod van de bank van 125.000 euro op zijn koffer, waarvan de inhoud op dat moment nog onbekend was. Hij duwde op de knop – wat wil zeggen dat hij het bod aanneemt. Maar Van den Hurk verklaarde direct dat hij dat per ongeluk had gedaan, en dat hij door wilde spelen.

Dat mocht echter niet van de jury. Uiteindelijk bleek dat de kandidaat 5 miljoen euro had misgelopen. Hij is daarom naar de rechter gestapt.

Druk en spanning

Volgens Endemol, producent van Miljoenenjacht, was voor Van den Hurk duidelijk dat het spel zou stoppen als hij op de knop zou duwen. Die stelt echter dat hij onder druk en spanning stond, en dat hij duidelijk heeft gemaakt dat hij verder wilde spelen.

Maar advocaat Plasman wijst op een uitspraak van presentatrice Linda de Mol. Zij zei vlak nadat de kandidaat op de knop had geduwd: „Nou, dan doen we toch gewoon alsof je het niet gedaan hebt.” Maar na overleg met de notaris bleek dat niet te kunnen.

‘Spelen zonder te kunnen verliezen’

Van den Hurk wil nu het spel overspelen. Hij vindt dat de koffertjes opnieuw gehusseld moeten worden, en dat het spel dan verder gespeeld moet worden. Maar hij wil wel de 125.000 euro die hij met het afgebroken spel won, houden. „Hij levert die 5 miljoen in”, stelt Plasman, doelend op de 5 miljoen die in het koffertje zat dat Van den Hurk voor 125.000 euro aan de bank verkocht. „Maar dan moet Endemol ook iets inleveren en zeggen: die 125.000 heb je alvast.”

De advocaat van Endemol vindt dat niet zo’n goed idee. „Meneer Van den Hurk wil een spel spelen zonder te kunnen verliezen. Die 5 miljoen was helemaal nog niet van hem, die koffer stond voor de káns op een prijs, meer niet”, stelde die in de rechtbank.

De rechter doet op 13 september uitspraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Blunderende speler Miljoenenjacht wil show overdoen
Sluiten